Is een infraroodsauna gezond of niet?

Gepubliceerd: woensdag 13 september 2017 08:22

Veel mensen stellen zich de vraag of een infraroodsauna gezond is of niet. In deze blog geven we je een helder antwoord op deze vraag en gaan we dieper in op de heilzame effecten van de doorverwarmingstoepassing van een infraroodsauna. Onze eindconclusie geven we je alvast meteen mee: een infraroodsauna is bijzonder gezond. We leggen je in deze blog uit waarom.

Niemand rilt graag van de kou. Zodra iemand het koud heeft zoekt hij automatisch naar een warmtebron. Warmte speelt ook een belangrijke rol in het psychische welzijn. Dat warmte de gezondheid bevordert en verschillende aandoeningen verzacht, is een eeuwenoude wijsheid. In de loop van de geschiedenis ontwikkelde de mensheid doorheen de verschillende culturen ontelbare methoden om het lichaam op bepaalde plaatsen of in zijn geheel op te warmen. Deze warmtetoepassingen dienden ook al in het verre verleden om weefsels te versoepelen, pijn te verzachten en het lichaam te reinigen.

Wat is het effect van warmte?

Intussen weten we dankzij de moderne geneeskunde dat vooral doorverwarmingstoepassingen – zoals deze van een moderne infraroodsauna – gezonde effecten hebben. Zo’n behandeling leidt tot betere doorbloeding en verzorging van de weefsels. Andere voordelen zijn het ‘doorspoelen’ van de ruimten tussen de cellen, de bevordering van de stofwisseling en de versterking van het immuunsysteem.

Dankzij warmte ontspannen de spieren en verzacht de pijn. Regelmatige doorverwarmingstoepassingen, waaronder een infraroodsauna, vormen bij veel aandoeningen een waardevol onderdeel van individuele therapie. Daarom krijgen ze ook een zinvolle plaats in de hedendaagse gezondheidszorg.

Deze specifieke doorverwarmingstoepassing heeft ander doel dan het verwarmen van het hele lichaam, wat bijvoorbeeld bij een sauna of stoombad wel het geval is.

Chronische aandoeningen

Door de voorzichtige doorverwarming – zoals dit gebeurt bij een hedendaagse infraroodsauna – breiden we de heilzame effecten van de warmte ook uit naar de buitenkant van het lichaam. Vooral bij chronische aandoeningen leidt dit tot opzienbare positieve resultaten.

Infraroodsauna’s zijn gezond

Infraroodsauna’s verbeteren de gezondheid op volgende manieren:

  • Het immuunsysteem versterken
  • De doorbloeding en de stofwisseling verbeteren
  • Spanningen doen verdwijnen en rugpijnen verzachten
  • Je aan het zweten brengen, wat het ontgiften en het zuiveren van de huid bevordert
  • De behandeling van huidziekten op een positieve manier beïnvloeden
  • Het verblijf in een infraroodcabine stemt qua werking overeen met een lichte cardiovasculaire uithoudingstraining.

Wil je de deugddoende effecten van een infraroodsauna zelf ervaren? Kom langs in ons testcenter en wij helpen je graag verder.

Bekijk hier onze online catalogus met infraroodsauna’s.