Je zwembadrand renoveren? Hiermee hou je best rekening

Gepubliceerd: donderdag 30 november 2017 12:55

Veel mensen met een al wat ouder zwembad willen hun zwembadrand renoveren. Deze opdracht vertrouw je best niet zomaar toe aan een terrasaanlegger of een klinkerplaatser. De nodige expertise van zwembaden is van groot belang bij het renoveren van een zwembadrand. Zo is het cruciaal om tegelijkertijd ook de ‘liner’ te vernieuwen en selecteer je best de juiste verhardingsmaterialen.

Wanneer je zwembadrand renoveren?

Net zoals elke verharding heeft ook een zwembadrand te lijden onder de jarenlange blootstelling aan de barre weersomstandigheden en intensief gebruik. Omdat je zwembadrand grotendeels de uitstraling van je zwembad bepaalt, is het begrijpelijk dat je deze tijdig wilt renoveren.

Vaak zien we dat het renoveren van een zwembadrand nodig wordt op een moment dat ook de liner aan vernieuwing toe is.

Je zwembadrand renoveren, je liner vernieuwen

Wij adviseren altijd om tijdens het renoveren van je zwembadrand ook je liner te vernieuwen. Wanneer je de oude zwembadrand laten verwijderen, dan loop je een groot risico dat de liner loskomt of verschuift. Daarbij is het ook waarschijnlijk dat er vocht of grond achter de liner geraakt, wat je onder water meteen ziet en voelt.

Met welke materialen je zwembadrand renoveren?

Het is van groot belang dat je nieuwe zwembadrand volledig waterdicht is en dat er geen waterinsijpeling kan optreden. Natuursteen is hiervoor het beste materiaal. Dit materiaal verhindert bovendien het uitschuiven wanneer de rand nat is. Daarbij kan je de rand van de natuursteen perfect glad laten afwerken zodat niemand zich kwetst bij het verlaten van het zwembad.

Soms zien we dat mensen kiezen voor een houten zwembadrand. Daarbij stellen we vaak vast dat vanonder het hout allerlei insecten in het water belanden. Je kan dit bijzonder moeilijk vermijden. Ook betonklinkers zijn niet geschikt als zwembadrand, onder ander vanwege het insijpelingsgevaar.

Stabilisé tot op de zwembadbodem

Mogelijk is je oude zwembadrand wat verzakt. De oorzaak moeten we vaak zoeken in het ontbreken van (voldoende) stabilisé rond het zwembad. Wanneer je de zwembadrand laat renoveren is het van groot belang om eerst stabilisé rondom het hele zwembad tot op de zwembadbodem te voorzien. Dit voorkomt verzakkingen en beschermt het leidingwerk.

Het renoveren van een zwembadrand vertrouw je best aan specialisten toe. Contacteer CBC Zwembaden. Ook voor het renoveren van zwembaden ben je bij ons aan het juiste adres.