Ontdek hier de beste tips voor een originele inrichting van je poolhouse

Gepubliceerd: maandag 14 augustus 2017 11:03

Droom jij van een prachtig zwembad met een poolhouse? Met deze tips helpen we je op weg voor een originele inrichting van je poolhouse zodat je elke dag opnieuw een instant vakantiegevoel krijgt in je eigen tuin.

Welke stijl verkies je voor je poolhouse?

In grote lijnen onderscheiden we twee verschillende stijlen voor een poolhouse: een eerder landelijke sfeer of een moderne uitstraling. De keuze tussen deze twee heeft een grote invloed op de sfeer in je tuin.

Hoe pak je de binneninrichting aan?

Stem allereerst de stijl van de binneninrichting af op de bouwstijl van je poolhouse. Heb je een modern poolhouse? Kies dan ook voor een eerder strakke en moderne binneninrichting. Heeft je poolhouse een landelijke uitstraling? Zorg dan ook voor een binneninrichting in een authentieke landelijke sfeer.

Volgende tips gelden voor elke bouw- en interieurstijl.

 1. Werk met natuurlijke lichte tinten, zoals aarde- en bruintinten, pastels,… Deze kleuren stralen rust en luxe uit. Deze kleuren zijn onderling gemakkelijk te combineren.
 2. Kies een vloer met een natuurlijke look. Natuurtegels zijn uitermate geschikt. Heb ook aandacht voor de onderhoudsvriendelijkheid van je vloer. Deze moet zich perfect thuis voelen in een vochtige omgeving.

Welke functies wil je in je poolhouse?

 • De basisfunctie van elk poolhouse is het huisvesten van de technische installatie van je zwembad.
 • De meeste poolhouses worden ook voorzien van een kleedkamer om je voor en na een duik in je zwembad om te kleden of op te frissen.
 • Maak het jezelf gemakkelijk en voorzie je poolhouse meteen ook van een wc en douche.
 • Je poolhouse heeft best ook voldoende opberg- en kastruimte voor handdoeken, zwemkledij, speelgoed,… Waarom niet kiezen voor een luxeversie van de typische zwembadlockers? Deze zijn bijzonder handig wanneer er regelmatig vrienden komen zwemmen. Opgeruimd staat netjes, dat geldt ook voor je zwembadomgeving.
 • Geen zin om telkens de natte zwemspullen mee naar je hoofdwoning te nemen? Laat een aansluiting voor een wasmachine en/of droogkast voorzien in je poolhouse.

Heerlijk genieten op een zomeravond

Verlang je nog meer van je poolhouse? Een poolhouse vormt het perfecte decor om gezellig te vertoeven op een warme zomeravond. Geniet samen met vrienden van een hapje en drankje, een barbecue,…

Op dat vlak is the sky letterlijk the limit. Kleed de omgeving van je poolhouse aan met ligbedden, een loungehoek, een prachtige eettafel. Voorzie je poolhouse van een gezellige bar. Of wat dacht je van een complete buitenkeuken?  Je kan zelfs een kleine afwasmachine integreren in de keuken van je poolhouse.

Met behulp van een haardvuur en/of terrasverwarmers kan je poolparty doorgaan tot in de late uurtjes. Op een rustige avond droom je heerlijk weg bij het knisperend vuur.

Mag het nog ietsje meer zijn?

 • Droom je van een sauna en spa?
 • Wil je een extra speelruimte voor de kinderen nu ze groter worden?
 • Een logeerkamer die uw gasten de nodige privacy biedt?
 • Een thuiskantoor met een prachtig uitzicht?

De mogelijkheden voor het inrichten van je poolhouse zijn eindeloos.

CBC Zwembaden biedt een totaalservice voor het bouwen en inrichten van jouw poolhouse. Bekijk hier enkele van onze realisaties.