Zwembadrobots vergelijken? Wij doen het voor je!

Gepubliceerd: woensdag 05 juli 2017 13:48

Heerlijk, toch? Mits je de juiste onderhoudsproducten gebruikt, houdt een zwembadrobot je zwembad helder en proper zonder dat je er zelf veel tijd en werk moet insteken. In deze blog vergelijken we verschillende zwembadrobots met elkaar én adviseren we welke zwembadrobot je best aankoopt volgens de grootte van jouw zwembad.

Test in onze eigen toonzaal

Deze blog brengt verslag uit van onze eigen ervaringen. Onze toonzaal beschikt over twee volledig uitgeruste zwembaden. Dat geeft ons de kans om de prestaties van verschillende zwembadrobots uitgebreid te testen.

Telkens opnieuw valt ons op dat verschillende zwembadrobots onderling zeer sterk verschillen op vlak van gebruiksgemak, snelheid en efficiëntie. Jezelf goed informeren om vervolgens de juiste keuze te maken, luidt dan ook de boodschap.

Zwembadrobots voor zwembaden tot 80m²

Voor zwembaden tot 80m² komen de Piranha Turbo en de Piranha Ultra als beste uit onze vergelijkende tests. Het zijn beide bijzonder compacte toestellen die heel gemakkelijk in de hand liggen.

De Piranha Turbo beperkt zich tot het reinigen van de bodem van je zwembad, terwijl de Ultra ook de wanden een grondige reinigingsbeurt geeft. Op minder dan twee uur hebben de robots je volledige zwembad proper gemaakt.

 • Filter spoelen
  De microfilter – bestaande uit een micron zak – spoel je eenvoudig in een emmer. Je mag deze zelfs in een wasmachine steken. Voor de opstart van het zwembad of de eerste schoonmaak na de winter, gebruik je best een wegwerpzak.
 • Navigatiesysteem
  De Piranha Ultra beschikt over het nieuwste Gyro Navigation System. Dit optimaliseert de navigatie en de efficiëntie van de zwembadrobot. De systematische draaipatronen voorkomen kabelverwarring en garanderen een zorgvuldige reiniging van zelfs de kleinste hoekjes en kantjes. De Gyro detecteert meteen wanneer de zwembadrobot afwijkt van de voorziene lijn en stuurt de richting netjes bij.

Bij aankoop van een Piranha zwembadrobot geniet je van drie in plaats van twee jaar garantie.

Zwembadrobots voor zwembaden groter dan 80m²

Voor grotere zwembaden adviseren wij de Hayward SharkVac XL Pilot. Met deze zwembadrobot reinig je in een handomdraai zowel de bodem als de wanden van je zwembad. Je krijgt zelfs de optie om de waterlijn te reinigen.

 • Handig in gebruik
  De reinigingstijd duurt twee tot vier uur, afhankelijk van je keuze voor een snelle of volledige reiniging. Je hebt eenvoudig toegang tot de filterpanelen. Deze spoel je snel met een tuinslang.
 • Optimaliseren reinigingsroute
  De Adaptive Seek Control Logic (ASCL) optimaliseert de reinigingsroute voor elk zwembad, ongeacht de grootte en de vorm.

Wil je onze zwembadrobots aan het werk zien? Kom dan langs in onze showroom in Begijnendijk.