SAUNA

Zoekt u een traditionele Finse sauna of wilt u een hypermoderne design sauna kopen? Een binnensauna of een buitensauna of infraroodsauna? Alles is mogelijk. Wij adviseren in het ontwerp, bouwen de sauna in onze eigen werkplaats en installeren de sauna bij u thuis. Vakwerk, kwaliteit en service. Bent u nog aan het oriënteren maar weet u niet welke sauna geschikt is voor u?

Onze jarenlange ervaring, gespecialiseerde professionals en betrouwbare partners die uitblinken in technologie en design adviseren u met genoegen!

Vijf redenen waarom een sauna goed is voor uw gezondheid

sauna

 

De infraroodcabine met korte golf en/of lange golf is zeer geschikt omdat uw spieren en gewrichten direct verwarmd worden wat een erg fijn en weldadig gevoel geeft.

De ‘gewone’ Finse sauna werkt hier erg goed voor. U traint als het ware uw lichaam en afweermechanisme door regelmatig uw sauna te gebruiken. Bent u al verkouden, dan helpt het naar de sauna gaan u helaas niet om daar vanaf te komen.

U bouwt meer weerstand op in zowel de Finse als de Infraroodsauna, doordat u uw lichaam traint.

Er is al veel medisch onderzoek gedaan naar het effect van de sauna op astma. Daaruit is gebleken dat bij regelmatige saunabezoekers met astma het aantal aanvallen minder werd en de ademhalingsmoeilijkheden afnamen. Dat komt ook doordat het zenuwgestel gunstig wordt beïnvloed. De traditionele sauna is uitermate geschikt voor mensen met astma of bronchitis.

Sauna is gezond voor uw bloeddruk. In de sauna zal uw bloeddruk dalen, doordat de bloedvaten verruimen en het bloed dunner wordt. Tijdens het afkoelen, vernauwen de vaten zich juist, waardoor de bloeddruk weer toeneemt. Heeft u last van een hoge bloeddruk, zorg dan vooral dat u genoeg tijd voor uw saunasessie neemt. Neem rust en koel goed af na uw saunasessie.

 


Wanneer kunt u het beste geen gebruik maken van een sauna?

Er zijn ook gezondheidsklachten waar de sauna u niet bij helpt. Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om van uw sauna gebruik te maken als u veel last heeft van spataderen. Het steeds verwijden en vernauwen van uw bloedvaten in de sauna heeft geen positief effect op spataderen. De sauna zorgt voor een verbeterde bloedsomloop. Daardoor kan een vastzittende bloedpropje in een spatader zelfs losschieten, wat levensgevaarlijk kan zijn. In het beginstadium van spataderen kunt u gerust nog de sauna in gaan. Bent u wat verder, dan is het verstandig om geen sauna meer te bezoeken. Heeft u last van hartklachten, wees dan in elk geval voorzichtig met de sauna. Uw bloedsomloop wordt versterkt, wat ervoor zorgt dat uw hart meer werk moet doen. Dat kan gevaarlijk zijn. De infrarood sauna met enkel de lange golven zijn dan weer wél weldadig en minder belastend voor het lichaam door de lager temperatuur. Voor sommige hartpatiënten is een sessie in de sauna juist wel gezond. Overleg het altijd met uw arts! Bij koorts is het niet verstandig om uw sauna te gebruiken. Uw lichaam vecht al waardoor u zelf al een hogere lichaamstemperatuur heeft. Wacht tot uw koorts weer over is.

 

Sauna op maat

Bent op zoek naar een sauna op maat? Ook dan zit u goed bij CBC. Want CBC onderscheidt zich in maatwerkgerichte interieuroplossingen waaronder schuine kanten van dakconstructies, rookkanalen, dakkapellen en de inbouw van infraroodvoorzieningen in het dak van de cabine of ombouw. Echter staan sommige situaties prefab bouw in de werkplaats niet toe. CBC biedt de mogelijkheid om op locatie een cabine compleet in de beschikbare ruimte in te bouwen. Misschien ligt hier wel onze sterkste kracht. Luisteren naar de individuele wensen, dan overleggen met onze technische mensen en andere betrokkenen, het passen en meten, berekeningen maken en tekeningen uitwerken. Zo weet u zeker dat uw sauna volledig op maat gemaakt wordt en er geen onverwachtse problemen op zullen treden. Neem contact met ons op om samen met ons uw eigen sauna op maat te ontwerpen.

 

Wat kost een sauna?

De prijs van een sauna is compleet afhankelijk van uw wensen en voorwaarden. Door de talloze mogelijkheden, plus het feit dat alles op maat gemaakt wordt kunnen prijzen sterk variëren. CBC-zwembaden produceert sauna’s voor iedere wens en ieder budget. Vertel ons uw voorwaarden en wij gaan er voor u mee aan de slag.

 


THUIS IN WELLNESS

SAUNA OP MAAT

Wellicht is de doorgedreven focus op functionaliteit de sterkste kracht van CBC Wellness. Luisteren naar de individuele wensen, dan overleggen met onze technische mensen en andere betrokkenen, het passen en meten, berekeningen maken en tekeningen uitwerken. Ondersteund door de beste technische voorzieningen, zoals onze eigen CNC gestuurde machines. Met oog voor detail, smaak, interieur, comfort, budget en tijdpad. Functionaliteit in de hoofdrol. Totdat uiteindelijk onze installateurs en houtbewerkers aan de slag mogen.

 


DÉ TREND

DESIGN SAUNA

Op het gebied van sauna’s is het de tendens om steeds meer sauna’s af te werken met een design in de nieuwste trend en met de mooiste materialen. CBC-zwembaden is in dit segment toonaangevend. CBC-zwembaden gaat zowel in binnen- en buitenland permanent op zoek naar de nieuwste trends en technologieën.

 


AANWINST IN UW TUIN

BUITEN SAUNA

Wat is er fijner dan om door uw eigen tuin naar uw buitensauna te lopen? En af te koelen op uw eigen privé terras? Misschien heeft u iets meer ruimte in uw tuin, zodat u ook een buitendouche kunt plaatsen. Toppunt van genieten. CBC-zwembaden helpt u graag om uw droom te verwezenlijken.

 


WELKE SAUNA’S KAN U BIJ CBC KOPEN?


1. FINSE SAUNA

sauna

De meest traditionele (maar daarom zeker niet de minste) onder de sauna’s is ongetwijfeld de Finse Sauna. CBC onderscheidt zich al jaren in maatwerk voor sauna’s.

 

Uw eigen Finse sauna thuis

sauna laten plaatsen

Het begint met een wens…
U wilt een sauna kopen voor in uw huis of tuin. In uw eigen omgeving, zodat u op het tijdstip dat u wenst in uw eigen sauna kunt stappen. Om te genieten of juist om aan uw gezondheid en weerstand te werken.

Laat uw sauna wensen uitkomen! Zoekt u een traditionele Finse sauna of wilt u een hypermoderne design sauna kopen? Een binnensauna of een buitensauna? Alles is mogelijk. CBC advikseert in het ontwerp, bouwt de sauna in haar eigen werkplaats en installeert de sauna bij u thuis. Vakwerk, kwaliteit, service én scherpe prijzen.

 

Houtsoorten en stijl

Hout is een natuurproduct en heeft de eigenschap te ‘ademen’. Hout is bovendien in staat om de opgenomen warmte weer gelijkmatig af te geven. Het gebruik van de juiste houtsoorten is dan ook van groot belang voor de bouw van een sauna. Er zijn veel verschillende houtsoorten geschikt voor uw toekomstige sauna. U kunt onbegrensd combineren met diverse materialen als houtsoorten, natuursteen of juist met veel glas. Modern of klassiek, uitdagend of juist heel beheerst. Daarnaast is er natuurlijk de keuze uit verschillende houtsoorten en verschillende sauna onderdelen zoals bijvoorbeeld verlichting en kachels. U levert de ideeën die wij graag uitwerken tot een geheel naar wens gemaakte maatwerk sauna.

 

Een gezonde investering

De Finse sauna is gezond voor uw lichaam en geest. Maar om de juiste effecten te behalen en optimaal te kunnen genieten van de sauna is het belangrijk de stappen in de saunasessie precies te volgen. De temperatuur in de sauna wordt gecreërd door de sauna-kachel. Er bestaan twee types sauna-kachel; electrisch en houtgestookt. Er bestaan veel verschillen tussen kachels en een juist advies hierin is zeer belangrijk. Wat veel mensen niet weten is dat een combinatie tussen infrarood en sauna tevens mogelijk is. Zo heeft u de voordelen van infrarood en een sauna in één.

 

Top kwaliteit in diversiteit

sauna

Naast de tradititionele Finse sauna produceert CBC-zwembaden design sauna’s, infraroodcabines, hammams, zwembaden, en levert het whirlpools/spa baden voor buiten in de tuin. Om het assortiment compleet te maken biedt CBC-zwembaden daarnaast een breed assortiment aan geuren, oliën en onderhoudsmiddelen voor sauna, infrarood, whirlpool, stoombad en zwembad.

CBC-zwembaden biedt sauna’s voor iedere wens en ieders budget. Vertel ons uw voorwaarden en wij gaan er voor u mee aan de slag.

Heeft u advies nodig bij de keuze van uw Finse sauna? Aarzel niet ons te contacteren, of Bekijk de CBC online catalogus met sauna’s hier.

 


 2. INFRAROODCABINE

Warmte doet een mens goed. Maar de ene warmte is de andere niet. Dat heeft te maken met de manier waarop de warmte wordt overgebracht. Dat kan via direct contact, via straling of via een tussenmedium zoals water of lucht. De ‘gewone’, traditionele (Finse) sauna en de kortgolvige infraroodcabine werken volgens het principe van een tussenmedium, namelijk lucht. Door de lucht te verwarmen gaat u transpireren en worden kwalijke stoffen uit het lichaam afgevoerd. Dergelijke cabines worden vooral gekozen vanwege het verkwikkende en ontspannende effect. Een saunabad reinigt en verzorgt de huid, stimuleert de bloedsomloop, kalmeert de zenuwen, voert afvalstoffen af en versterkt het gestel.

Hoe werkt de sauna?

 

De helende werking van een infraroodcabine valt prima te combineren met de ontspanning van een sauna. Wanneer u wat minder tijd, of bijvoorbeeld last van uw spieren heeft gebruikt u de infraroodstralers. Deze zijn direct op temperatuur en werken direct in op uw spieren en gewrichten. Heeft u meer tijd, dan geniet u van de luxe van een eigen sauna thuis. Met infraroodlampen ontstaat een gemiddelde cabinetemperatuur van 40°C, dit in tegenstelling tot een traditionele sauna, waar de cabinetemperatuur op kan lopen tot ongeveer 90°C.

Hoe werkt infrarood?

 

De infraroodstralers brengen warmte over door kort- of langgolvige straling, of een mix van beide. Deze straling heeft een diepe inwerking en is daardoor bij uitstek geschikt voor mensen die last hebben van spieren en gewrichten. Reumapatiënten bijvoorbeeld kunnen veel baat hebben bij infraroodstralers. Sport u veel? Ook dan is een infrarood sauna zeker geschikt.

De langolvige infrarood straling gaat enkel via de ruggegraat de weldadige warmte over het hele lichaam verspreiden. Elke vezel in het lichaam zal op deze manier beter kunnen doorbloeden en voorzien worden van de broodnodige zuurstof.

Wilt u meer weten over infrarood en de effecten, breng dan een bezoek aan de CBC toonzaal in Begijnendijk.

 

Infrarood sauna voor thuis

Een infrarood sauna is ideaal voor thuis, waar vaak een beperkte ruimte beschikbaar is waardoor de sauna en infraroodcabine niet beiden los kunnen staan. Dit soort cabines worden vaak op de badkamer geplaatst. Het voordeel hiervan is dat u zich na het gebruik van de sauna direct kunt douchen.

Spreekt de combinatie van een traditionele sauna met een infraroodcabine u aan? Dan nodigen we u graag uit in onze showroom. U kunt er allerlei toepassingen en modellen zien van infraroodcabines.

 

Ontdek het totaalaanbod van CBC

Als trendsetter durft CBC te stellen dat ons aanbod in infrarood en expertise uniek zijn. CBC biedt het totaalassortiment van Home Wellness aan. Van privé-binnensauna tot het meeste complex wellnesscentrum, van whirlpool, zwembad tot belevingsdouche en stoomcabine.

Om uw wellness ervaring compleet te maken biedt CBC daarnaast een breed assortiment aan exclusieve geuren, oliën en onderhoudsmiddelen voor sauna, infrarood, whirlpool, stoombad en zwembad aan.

CBC biedt quality wellness voor éénieders individuele wens met respect voor elk budget.

Communiceer ons uw wensen en vereisten en CBC gaat voor u op zoek naar de oplossing die perfect bij uw verwachtingen en levensstijl past.

Hoe pril uw idee momenteel ook mag zijn, CBC zal u bijstaan met professioneel advies van ontwerp tot realisatie.

 

Contacteer ons via onderstaand formulier:

Contact

 


3. HAMMAM OF STOOMBAD VOOR THUIS

hammam

Uw wellness wordt nog mooier met een prachtig stoombad. Juist bij stoombaden kunt u de meest fantastische ontwerpen realiseren. Bijvoorbeeld met prachtige mozaïek, zoals in de traditionele Turkse stoombaden of met een strak design en veel glas bij een modern stoombad.

Een stoombad is aanwinst voor uw woning. Het zorgt voor ontspanning en stimulerend voor uw gezondheid. CBC-zwembaden is dé specialist voor de aanleg van stoombaden. CBC heeft  een in-house team van specialisten, waaronder een architect die uw wensen volledig kan uittekenen. Laat uw fantasie de vrije loop en ontwikkel samen met ons team de mooiste stoombaden geheel volgens uw wensen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Een rijke geschiedenis

hammam plaatsen

Stoombaden waren vroeger vooral te vinden in het Turks Ottomaanse Rijk als onderdeel van een hammam. Hierdoor komt het dat een stoombad weleens aangeduid wordt als Turks stoombad of Hammam.

Steeds meer particulieren zien het als een juiste aanvulling op de bestaande wellness en investeren in een stoombad voor thuis.

 

Luchtvochtigheid

Een stoombad heeft een luchtvochtigheid van circa 98% en een temperatuur tussen de 40-50 ºC. In deze ruimte wordt door het zweten de huid gereinigd en ook de poriën gaan open staan zodat het vuil eruit kan. De huid wordt zacht en soepel. Het zorgt ervoor dat uw luchtwegen open gaan staan en vrijgehouden worden. Een stoombad werkt ook goed tegen bijvoorbeeld verkoudheid. Daarnaast komt u helemaal tot rust in een stoombad en heeft het een stimulerend effect op uw mentale gesteldheid.

Om de stoombad experience helemaal compleet te maken levert CBC ook regelmatig aanvullende faciliteiten zoals een scrubruimte, douche of dompelbad.

 

Maatwerk

hammam laten plaatsen

In vergelijking met de traditionele hamman’s met mozaïektegels, bieden wij u ook een aangepast, modern ontwerp. De Portugese fabrikant Portcrill biedt uw hamman in Coril uitstekende afwerkingen en onderhoudsvriendelijke materialen.

De Oostenrijkse Sentiotec-technologie in combinatie met het ontwerp van een Portcril van onze Europese topleverancier zorgt ervoor dat u zonder zorgen kunt genieten van uw eigen oosterse wellness

Kom gerust eens langs in onze hypermoderne showroom in Begijnendijk of neem contact met ons op voor informatie.

 

Eindeloze opties

hammam

Net omdat stoombaden regelmatig op maat worden gemaakt, heb je bijna onbeperkte mogelijkheden. Deze variëren van automatische geurverneveling en watervoorziening via kranen, douches en watervallen tot verbluffende lichteffecten met glasvezel- en sterrenhemel of LED-kleurentherapie.

Heeft u andere specifieke wensen? Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden met u.

 


Kom uw sauna of infraroodcabine testen…

Ontdek en test uw Finse sauna, infraroodcabine of hammam tijdens een sauna sessie in ons state-of-the-art test center in Begijnendijk. Vraag hier uw sessie aan:

Contact