Welke soorten zwembaden bouwen wij?

Elk soort zwembad heeft zijn eigen voordelen. Wij specialiseren ons in verschillende zwembadtypes, zodat we voor elke situatie en behoefte het ideale zwembad in huis hebben. U mag rekenen op deskundig advies voor de juiste keuze.

Wij hebben verschillende zwembadtypes met een voorgevormde kuip: kunststof, polyester en keramisch. Daarnaast bieden wij ook betonnen zwembaden aan. Voor de renovatie van een bestaand zwembad kunt u bij ons terecht. Hierna geven wij wat meer uitleg over de verschillende zwembadtypes.

Deze voorgevormde kuipen worden met een kraan in één beweging op een betonplaat in de put geplaatst. De put wordt aangevuld met isolerend schuimbeton dat extra isolatie geeft en de kuip volledig inkapseld.

Zwembaden in kunststof (polypropyleen)

Een voorgevormde kuip in kunststof wordt – aan de hand van verschillende elementen – volledig op maat geprefabriceerd en heeft een isolatiewaarde van 1.76W/m2.K en is resistent voor chemicaliën. Bijkomend wordt er nog een isolatie XPS20 of XPS40 geplaatst langs de wanden.

U bepaalt vrij de lengte en de breedte, alsook de trapopbouw. U geniet dus van een volledige vormvrijheid in combinatie met een zeer korte plaatsingstijd. Deze techniek biedt de mogelijkheid een persoonlijke toets te geven om zo een uniek bad te realiseren.

Polyethyleen en polypropyleen zijn de meest geproduceerde kunststoffen ter wereld wat zijn bestaansreden al bewezen heeft als isolatie van elektrische leidingen, opslag van vloeistoffen …

Mogelijkheden tot het vormen van relaxzones en uniek trapconstructies.

De kwaliteiten van dit product zijn sterkte, veiligheid en veelzijdigheid.

Polyester zwembaden

U hebt de keuze uit verschillende modellen, waarvan de meeste verkrijgbaar zijn in twee of drie afmetingen.

Zwembadkuipen in polyester zijn opgebouwd uit verschillende op elkaar gekleefde glasvezellagen.

Een gelcoating bepaalt de kleur aan de binnenzijde. Om de kuip te vrijwaren van beschadigingen brengen we een transparante beschermingscoating aan.

Keramische zwembaden

Een van de belangrijkste voordelen van dit productieproces is het werken met lagen. Deze zwembaden bestaan uit 10 onafhankelijke lagen, waarvan 9 volledig met de hand gelegd. Deze zwembaden zijn speciaal aangepast aan het Noord-Europees klimaat en zijn bestand tegen grote temperatuurverschillen. Alle lagen die gebruikt worden zijn van producten van hoge kwaliteit en wereldbekend. De oppervlaktelaag is UV- en chloorbestendig. Alle zwembaden hebben een speciale osmosebeschermlaag en een innovatief PU polyurethaan hard isolatieschuim om de kuip te beschermen tegen lage bodemtemperaturen.

De lagen van de kuip bestaan uit :

  1. 3D ultra granicoat
  2. Gekleurde gelcoat
  3. Aangepast gemodificeerd vinylyester
  4. Tweede laag gemodificeerd vinylyester
  5. Derde laag gemodificeerd vinylyester met stukjes ceramic silica
  6. Kuip van thermolite acryl – eerste laag
  7. Kuip van thermolite acryl – tweede laag
  8. Kuip van thermolite acryl – derde laag
  9. Honinggraatstructuur (in gedeelte van het zwembad)
  10. Hard PU-schuim voor stevigheid van het zwembad en isolatie van de zijmuren

Dit geeft de zwembadkuip extra robuustheid.

Ook bij keramische zwembaden kiest u uit een aantal vaste modellen, meestal verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Betonnen zwembaden

Betonnen zwembaden bieden een volledige vormvrijheid. Het zwembad wordt op maat gemaakt. U bepaalt vrij de gewenste afmetingen en vormen.

Uiteraard vraagt beton de nodige uitharding, waardoor het bouwproces meer tijd in beslag neemt. Wij werken met gegoten betonmuren van dertig centimeter dikte.

U bepaalt volledig vrij de afwerking aan de binnenzijde van het zwembad: mozaïek, polyester, liner, epoxy, keramische tegel, natuursteen … Zelfs een beweegbare bodem die dienst kan doen als terras, behoort tot de opties.

Renovatie

Is uw zwembad aan een opfrisbeurt toe of aan een grondige vernieuwing? Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij elke renovatie tot een succesvol eind brengen.

Wij bieden verschillende mogelijkheden aan om uw zwembad terug optimaal te laten functioneren: van de vervanging van de filterinstallatie tot het vervangen van de rolluik, vervanging van de binnenbekleding, vervanging van de boordstenen …

Wij zijn gespecialiseerd in de bouw van kwalitatief hoogstaande zwembaden.

Het team van ervaren vakmensen heeft oog voor detail en gaat steeds voor een onberispelijk resultaat. Onze hoge graad van afwerking en het gebruik van duurzame materialen maken hier het verschil. Onze passie voor perfectie, gekoppeld aan onze jarenlange ervaring garandeert u een professionele uitvoering met veel zorg voor detail.

Ontdek hier enkele van onze gerealiseerde zwembaden.

Droomt u van een eigen zwembad in de tuin? Contacteer ons hier voor een plaatsbezoek of kom langs in ons testcenter.